maanantai 16. marraskuuta 2015

Triplasuklaajuustokakku

Sain lopultakin ostettua astetta pienemmän irtopohjavuoan! Sen halkaisija on 19cm. Vieläkin pienempi kelpaisi todellista yhden hengen kakkua varten, mutta tämä on jo hyvä alku kohti minijuustokakkuja :D Päätin aloittaa suklaisella kakulla. Tämä vaatii vähän miettimistä kerrosten asettelun takia, mutta vaivannäkö kannattaa! Ihan ilahduin siitä, miten tasaiset ja kauniit kerrokset sain aikaan. En käyttänyt reunakalvoja tai muita apuvälineitä, joten reunasta olisi voinut tulla kauniimpikin. Ainesosat ovat hyvin yksinkertaisia, ihan peruskamaa. Kakkua on helppo tuunata mintulla, pähkinällä tai millä tahansa, mikä yleensäkin sopii juustokakkuihin ja suklaan makupariksi.Triplasuklaajuustokakku

Pohja:
8 digestivekeksiä
40g voisulaa

Tummasuklaakerros:
75g tummaa suklaata
75g tuorejuustoa
0,75dl vispikermaa
1rkl sokeria
liivatelehti

Maitosuklaakerros ja valkosuklaakerros syntyvät samoilla ainesosasuhteilla:
75g suklaata
75g tuorejuustoa
0,75dl vispikermaa
1,5 liivatelehteä

Vuoraa irtovuoan pohja leivinpaperilla. Halutessasi voit myös käyttää reunakalvoja tai leivinpaperisuikaleita vuoan reunoilla, jotta kakku irtoaa kauniimmin ja reunoista tulee siistimmät. Valmista pohja murskaamalla digestivekeksit ja sekoittamalla ne voisulaan. Painele seos pienen irtopohjavuoan (halkaisija 19cm) pohjalle. Siirrä jääkaappiin odottamaan. 

Sitten voit valita, miten etenet kolmen eri kerroksen kanssa. Joko teet jokaisen kerroksen erikseen (näin tein itse) tai teet kaikki kerralla (ei kokemusta, eli omalla vastuulla). Tein kerrokset erikseen, koska halusin tummasuklaakerroksen alimmaiseksi ja näin ollen minun piti pestä vispilät ym. työvälineet jokaisen kerroksen jälkeen, etteivät värit menisi sekaisin. Lisäksi siinä oli se etu, että kun siirsin kerroksen 1 jääkaappiin odottamaan, ehti se jähmettyä sillä välin kun tein kerroksen 2. Näin toisen kerroksen levitys oli helppoa, sillä massat eivät sekoittuneet keskenään ja kerroksista sai todella tasaisia. Jos valitset kerros kerrallaan-tavan, etene näin: 

Laita kaikki liivatteet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa kerma vaahdoksi (koko määrä eli 2,25dl). Sulata ensimmäisen kerroksen suklaa mikrossa. Purista valitsemasi kerroksen liivatemäärästä ylimääräinen vesi pois ja liota liivate kuumaan vesitilkkaan. Sekoita suklaaseen yhden kerroksen tuorejuustomäärä ja liivate ohuena nauhana koko ajan vatkaten. Lisää viimeisenä kolmannes kermavaahdosta ja sekoita tasaiseksi. Levitä kerros pohjan päälle ja siirrä jääkaappiin odottamaan. Pidä myös kermavaahto kylmänä, ettei se lässähdä! Tee seuraavat kaksi kerrosta samalla tavalla.
Anna kakun hyytyä jääkaapissa joitakin tunteja, mieluiten yön yli.

Koristele millä mielit! Minä käytin suklaarouhetta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti