maanantai 12. lokakuuta 2015

Mokkakakku

Mokkapalojen nälkäni kasvoi lopulta niin suureksi että eihän siinä enää mikään auttanut, hellan ääreen vain. Valmistin perinteisten mokkapalojen sijaan kahvin makuisia minikakkuja, jotka kuorrutetaan mokkapalakuorrutteella.



Mokkakakku (2 minikakkua)

kananmuna
0,85dl sokeria
1,65dl vehnäjauhoja
0,5tl leivinjauhetta
0,5tl vaniljasokeria
50g sulatettua voita tai margariinia
0,35dl vahvaa kahvia
1rkl pikakahvijauhetta

Kuorrute:
25g voita tai margariinia
4rkl vahvaa kahvia
1,75dl tomusokeria
2rkl kaakaojauhetta
0,5tl vaniljasokeria

Vatkaa muna ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja sekoita taikinaan vuorotellen nesteiden kanssa. Jaa taikina kahteen minivuokaan (halkaisija n. 12cm) tai muffinivuokiin ja paista 175 asteessa noin 20min. Muffineilla paistoaika on lyhyempi, noin 10-15min.

Sulata rasva kuorrutusta varten. Sekoita siihen kahvi. Sihtaa muut aineet joukkoon ja sekoita tasaiseksi. Lisää tomusokeria, jos seos vaikuttaa liian juoksevalta. Kaada kuorrute kakkujen päälle. Koristele halutessasi nonpareilleilla tai vaikka pähkinärouheella ja anna jähmettyä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti