maanantai 28. syyskuuta 2015

Kahvikuppikakut

Näitä valmistin teevierasta varten. Mieleni teki oikeastaan mokkapaloja, mutta halusin sitten kuitenkin valmistaa jotain vähän fiinimpää. Kuppikakku on aina hyvä ratkaisu, ja nämä kestävät myös pakastamisen. Lopputulos on voimakkaasti kahvin makuinen.



Kahvikuppikakut (8 kpl)

2dl vehnäjauhoja
0,75dl sokeria
1rkl kaakaojauhetta
1rkl pikakahvijauhetta
1tl leivinjauhetta
1tl vaniljasokeria
75g tummaa suklaata rouhittuna
75g sulatettua voita tai margariinia
0,5dl vahvaa kahvia
kananmuna

Kuorrute:
100g pehmeää voita tai margariinia
1dl tomusokeria
3rkl vahvaa kahvia
1tl vaniljasokeria
1tl pikakahvijauhetta

Sekoita kuivat aineet suklaata lukuunottamatta kulhossa. Lisää joukkoon nesteet, kananmuna ja viimeisenä suklaa. Sekoita tasaiseksi. Jaa taikina vuokiin tai muffinipellin koloihin (itse käytän näiden yhdistelmää, paras lopputulos) ja paista 200 asteessa 10-15min.

Valmista kuorrute kaatamalla kaikki aineet kulhoon ja vatkaamalla voimakkaasti, kunnes seos on sopivaa pursoteltavaksi. Pursota jäähtyineiden muffinien päälle. Kuppikakut tulee säilyttää jääkaapissa, mutta parhaalta ne maistuvat huoneenlämpöisenä.

2 kommenttia:

  1. Voi miten nättejä! Nyt syksyn tullen on kyllä ihan hurjasti alkanut tekemään mieli jotain mokkaleivoksia :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia! Mulla myös tämä kahvibuumi alkoi syksyn myötä, saatan tehdä jotain muutakin kahvinmakuista.

      Poista