perjantai 7. elokuuta 2015

Kesäiset tartaletit

Ohhoi, nyt se kesä sitten alkoi. Tämä aurinkoa kammoava mörkö viihtyy enimmäkseen sisällä, illalla järvessä tai metsien varjossa samoamassa, ja kantaa kotiin mustikkaa ja ahomansikkaa. Työttömyys pakottaa miettimään rahankäyttöä uudesta vinkkelistä, joten nyt pistän vähäksi aikaa pannaan leipomukset, joita varten tarvitsee ostaa arvokkaampia ainesosia. Sen sijaan hyödynnän luonnon antimia ja toistaiseksi hyvin varusteltua kuiva-ainekaappiani, ja loihdin vähän tavallisempia ja marjaisia herkkuja. Tässä niistä ensimmäinen! Uhkailinkin sitruuna-lakritsitartalettien jälkeen kokeilevani muita makuja, ja näiden kanssa pääsee hyvin helpolla. Vaniljakastiketta tällä ohjeella jää vähän yli, sillä ensin täyttämääni neljään tartalettiin meni annoksesta noin puolet. Mutta vaniljakastikehan on mainiota sellaisenaan marjojen tai jäätelön kanssa, tai sitten voit tehdä pari tartalettipohjaa lisää.Kesäiset tartaletit (6 kpl)

Pohjat: 
75g voita
1,5dl vehnäjauhoja
1dl tomusokeria
0,5-1rkl vettä
Täyte:
1 pussi Blå Band vaniljakastikejauhetta (tai muuta vastaavaa jauhetta)
2 1/2 dl maitoa
Pinnalle:
kesän marjoja

Nypi voi sekaisin vehnäjauhojen ja tomusokerin kanssa. Lisää vesi ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Muovaa taikinasta pallo ja pistä jääkaappiin puoleksi tunniksi. Jaa pallo kuuteen osaan ja painele taikina voideltujen tartalettivuokien pohjalle. Pistele vuoat haarukalla. Laita uuni lämpiämään 200 asteeseen ja siirrä vuoat jääkaappiin siksi aikaa. Paista keskitasolla 8-10min. Irroita jäähtyneet pohjat varovasti vuoista.

Sekoita vaniljakastike pussin ohjeen mukaan. Anna tekeytyä kylmässä. Levitä vaniljakastiketta pohjille ja sirottele päälle marjoja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti