maanantai 3. elokuuta 2015

Fudgebrowniet

Hyvään browniepohjaan voi sotkea mitä tahansa. Tällä kertaa fudgea! Mmmm! Ostin itselleni ihan minikokoisen uunivuoan, joten nyt pääsen vauhtiin piirakkamaisten vuoassa paistettavien ohjeiden kanssa. Ennustan brownie- ja blondietulvaa, sillä ne ovat aina NIIN hyviä!


Fudgebrowniet (4 isoa palaa)

75g voita tai margariinia
75g tummaa suklaata
1dl sokeria
ripaus suolaa
0.5tl vaniljasokeria
kananmuna
1,4dl vehnäjauhoja
100g fudgea pieneksi leikattuna

Sulata rasva kattilassa. Ota kattila liedeltä ja lisää suklaapalat. Sekoita, kunnes suklaa on sulanut. Lisää sokeri ja muut aineet ohjeen mukaisessa järjestyksessä. Sekoita taikinaan 50g fudgea. Kaada seos pieneen uunivuokaan (omani on 17x13cm ja aivan täydellisen kokoinen tälle ohjeelle) ja ripottele loppu fudge pinnalle. Paista 200 asteessa 15-25min. Brownien kuuluu jäädä taikinaiseksi, joten älä paista liian kauan!

Parasta tämä herkku on jääkaappikylmänä, seuraavana päivänä. Mutta tuoreena, lämpimänä ja valuvana tämä muodostaa vaniljajäätelön kanssa sellaisen kaksikon, että olen ihan sanaton. Tämä on jälleen kerran tuhtia tavaraa, joten leikkasin neljä palaa vielä neljään osaan, jolloin sain ihan pieniä (noin 3x3cm) kuutioita.


Vinkit

Kokeile erimakuisia fudgeja. Perinteinen vanilja toimii aina mutta seuraavaksi ajattelin kokeilla lakritsia! Suomessa fudgetarjonta ei ole järin iso, mutta lapsuudestani muistan joulumarkkinat ja messut joilla oli fudgemyyjä kärryineen. Tarjolla oli ihan kaiken värisiä ja -makuisia fudgeja.

Käytin leivontasuklaata, jossa on kaakaota noin 50% ja lopputulos oli omaan suuhuni aika sopiva. Ehkä vielä vähän tummemmalla saisin omaan makuuni parhaan lopputuloksen. Makeammasta pitävät voivat käyttää maitosuklaata ja blondieversio syntyy valkosuklaalla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti