lauantai 18. heinäkuuta 2015

Kylmiä juomia

Hyi, kesällä ei tee juurikaan mieli heilua kuuman uunin ääressä. Siksi olen harrastanut makeita ja kylmiä juomia. Tässä ensimmäisenä Pirkalta nappaistu ohje, vesimeloni-inkiväärijuoma. Muokkasin alkuperäistä mieleisekseni, eli tästä tuli enemmän sellaista slushin kaltaista tavaraa. Tästä tulee neljä annosta. 

Puolikas vesimeloni (n. 500g)
1 limetti
tuoretta inkivääriä maun mukaan 
0,5 litraa sitruunalimua
(jääpaloja)

Leikkaa vesimelonin hedelmälihasta paloja ja pakasta ne. Muutama tunti pakkasessa riittää, jotta palat ovat kohmeisia, eivät syväjäässä. Purista limetistä mehu. Kuori ja raasta haluamasi määrä inkivääriä. Kaada kaikki ainekset limua lukuunottamatta blenderiin ja aja tasaiseksi. Sauvasekoitin käy myös. Kaada seos laseihin ja kaada päälle sitruunalimu. Lisää vielä jäitä, jos haluat todella kylmän lopputuloksen. 


Toinen herkkuni on jäätelösooda! Sen valmistus on hyvin yksinkertaista, tarvitset vain jäätelöä ja haluamaasi virvoitusjuomaa. Eri makuyhdistelmien kehittely on hauskaa. Oma suosikkini on sitruunajäätelö colalla, mutta myös mansikkajäätelö sitruunalimulla ja lakritsijäätelö sitruunalimulla on herkkua. Seuraavaksi aion läträtä inkiväärioluella. Tässä yhdistin Lidlin minttujäätelöä (sitä missä on  ihania suklaapaloja seassa) ja sitruunalimua (alan toistaa itseäni, mutta sitruuna nyt toimii about kaiken kanssa). Laita pala jäätelöä lasiin ja kaada limua hitaasti päälle. Lopputulos on kuohuvaa, makeaa ja vaahtoavaa. Nam! 


Myös jäätee maistuu, ja lasillinen on helpointa valmistaa näin: hauduta desilitra teetä, poista teelehdet ja kaada lasiin, joka on täytetty jääpaloilla. Jäät viilentävät teen hetkessä kylmäksi. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti