sunnuntai 21. kesäkuuta 2015

Suklaajuustocharlotte

Charlotte Russe oli lapsuuteni herkkuja. Kyseessä on puolipallon muotoinen kakku, joka on päällystetty kääretorttuviipaleilla. Sisälle voi jemmata mitä tahansa, mikä pysyy muodossaan sen aikaa että kakku saadaan tuhottua: meillä oli yleensä tarjolla jäätelöä, mutta myös mousseja harrastettiin. En ole syönyt charlottea todella pitkään aikaan, joten tähän yksilöön päätin yhdistää unelmakääretortun ja suklaajuustokakun. Tämä ohje on reilu, kakusta tulee ainakin 10 annosta. Valmistusta voi nopeuttaa ostamalla valmiin kääretortun, mutta itse päätin tehdä sen alusta asti. Tein kakun neljällä liivatteella ja se oli liikaa suklaan määrän takia, uskon siis että kahdella pärjää mainiosti.
Kääretorttu oli aika murenevaista kamaa, joten kuva tästä herkusta on ruma, sori vaan!


Suklaajuustocharlotte

Kääretorttupohja
4 munaa
1 1/2dl sokeria
1dl perunajauhoja
1/2 dl kaakaojauhetta
1tl leivinjauhetta

Kreemi
100g voita
2dl tomusokeria
1tl vaniljasokeria

Kakun täyte
200g tuorejuustoa
2dl vispikermaa
200g taloussuklaata
2 liivatelehteä

Aloita kääretorttupohjasta. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita keskenään kuivat aineet ja lisää varovasti taikinaan. Paista 225 asteessa 5-10min, varo palamista! Kumoa pohja hiukan jäähtyneenä sokeroidulle leivinpaperille. Irrota leivinpaperi heti, jäähtyneenä se ei irtoa nätisti. Peitä liinalla ja valmista kreemi. Vaahdota voi ja sokerit. Levitä jäähtyneelle pohjalle, rullaa torttu leivinpaperin avulla ja siirrä jääkaappiin pariksi tunniksi.

Sulata suklaa vesihauteessa tai mikrossa. Pistä liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vaahdota kerma. Sekoita suklaa, tuorejuusto ja kermavaahto keskenään. Liota liivatteet kuumaan vesitilkkaan ja lisää täytteeseen ohuena nauhana samalla sekoittaen.

Vuoraa pyöreäpohjainen vuoka (noin 1,5 litraa) kelmulla. Leikkaa kääretorttu viipaleiksi ja asettele niistä kerros pohjalle ja reunoille, muutama pala jää yli. Kaada juustokakkumassa vuokaan ja peitä lopuilla kääretorttuviipaileilla. Laita jääkaappiin muutamaksi tunniksi, ennen kuin kumoat kakun.

Ps. Leivontahaasteestani on oikeasti ollut apua makeansyönnin kanssa. Ennen söin hirveitä määriä kerralla ja usein, nykyään olen oppinut kohtuutta ja syön pienempiä määriä kerrallaan. Olen valitettavasti lipsunut päätöksestäni olla ostamatta kotiin muuta makeaa kun leivontatarvikkeita, ja viimeisen kuukauden sisään on ollut melkoista alamäkeä lähinnä töissä, jossa on jatkuvasti tarjolla karkkia josta on vaikea kieltäytyä. Painosta lähti yhdessä vaiheessa muutama kilo, mutta nyt ne ovat kyllä tulleet takaisin... Onneksi olen kuitenkin edistynyt edes sen verran, että kotiin ostan kerran viikossa joko pienen jäätelön, tikkarin, pienen määrän irtokarkkia tai suklaata kun on se aika kuusta (oli ihan naurettavaa kuvitella, että viimeisestä pystyisin luopumaan). Lisäksi olen pitäytynyt siinä, että jos ostan kotiin jotain herkkua, en leivo sillä viikolla. En edes viitsi sanoa, miten paljon ennen ostin kotiin kaikkea, mutta määrät olivat aika kamalia. Pienin askelin siis eteenpäin ja jatkossa yritän taas kehitellä enemmän reseptejä!  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti