maanantai 25. toukokuuta 2015

Mansikkaiset browniet

Suklaa, tuo syntisen ihana suosikkini maistuu aina. Etenkin mansikoiden kanssa. Kesähän on jo nurkan takana ja pian pääsee maistelemaan tuoretta, kotimaista mansikkaa. Sitä odotellessa pahimpiin himoihin auttavat pakastekuivatuilla mansikkalastuilla maustetut browniepalat. Ne eivät paina juuri mitään, joten ohjeessa mainittu 10g on ihan oikein. Tämä on reilun kokoinen ohje, sillä vien näitä huomenna töihinkin. Tämän voi turvallisesti puolittaa jos tykkäät minileivonnasta yhtä paljon kuin minä, mutta silloin tarvitset todella pienen vuoan ja paistoajan kanssa kannattaa olla tarkkana. Tämä voisi kyllä toimia ihan muffinivuoissa paistettuna. Mulla oli jääkaapissa vispikermaa, joten päätin hienostella ja kuorruttaa osan brownieista sillä. Mutta nämä maistuvat mainiolta myös ilman mitään päällisiä tai vaikka tomusokerihunnun kera. Leikkasin näistä ihan pieniä paloja (noin 3cmx3cm) ja niitä tuli noin 30. Isoja tulee luullakseni 12-16.



Mansikkaiset browniet

150g voita tai margariinia
150g tummaa suklaata
2dl sokeria
ripaus suolaa
1tl vaniljasokeria
2 munaa
2 3/4dl vehnäjauhoja
1/2 pussia (10g) kuivattuja mansikkalastuja

Sulata rasva kattilassa. Ota kattila liedeltä ja kippaa joukkoon paloiteltu suklaa. Sekoita, kunnes suklaa sulaa. Lisää sen jälkeen sokeri ja muut ainesosat ohjeen mukaisessa järjestyksessä. Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun vuokaan (noin 20x33cm, omistani tuli vähän litteitä tällä koolla joten 20x20 toimisi varmaan paremmin) ja paista 200 asteessa 15-25min. Kokeile kypsyyttä kakun keskeltä tikulla. Browniet ovat valmiita, kun ne irtoavat hiukan reunoista mutta kakku on keskeltä vielä tahmea. Näiden idea on jäädä tahmeaksi, joten älä paista liian kauan! Leikkaa jäähtyneenä paloiksi. Parhaalta nämä maistuvat kylminä, joten jos maltat, odota syömistä seuraavaan päivään.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti