maanantai 9. maaliskuuta 2015

Esittely

Moi ja tervetuloa! Olen Mad Dressmaker, ompelija Lahdesta. Pääpaino bloggaamisessa on ompelublogillani, mutta päätin pistää ihan oman leivontablogin pystyyn. Taustoistani kerron sen verran, että suoraan peruskoulusta hakeuduin opiskelemaan leipuri-kondiittoriksi. Viihdyin siellä vuoden ja alun toista, mutta päädyin sitten vaihtamaan alaa. En kokenut että haluan leipomisesta sittenkään ammattia, ja ollakseni rehellinen taitoni eivät siihen riittäisikään. Haaveilin nimenomaan konditoriapuolesta, mutta siihen olen liian kömpelö etenkin koristelupuolella. Enkä siis halua vähätellä itseäni, se vaan on totta. Kilpailu on nykyään kovaa, kun joka toisella on leivontablogi ja ihan kotileipuritkin esittelevät blogeissaan toinen toistaan upeampia luomuksia. Ompelusta sainkin sitten itselleni ammatin, ja leivonta sai jäädä harrastukseksi. Alanvaihto oli elämäni viisain päätös, sillä nyt suhde leivontaan on oikea. Teen sitä siksi, että haluan pitää hauskaa. En tee sitä siksi, että tahdon olla paras tai edes erityisen hyvä. Pääasia on, että tekeleeni maistuvat hyvältä!

Alkusysäys tälle blogille tuli laihdutusprojektista. Olen ihan järkyttävä sokerinarkkari, ja tupakoinnin lopetettuani paino nousi reippaasti. Yhtäkkiä mulla olikin paljon enemmän rahaa, ja pystyin syömään ihan mitä halusin. Olen kyllä pistänyt onnistuneesti pääpainon siihen, että teen terveellisempää ruokaa ja syön enemmän rehuja. Tupakoidessani oli ihan turha haaveilla tuoreista vihanneksista päivittäin tai tehdä ruokia, joihin menee paljon ainesosia. Mutta kyllä se sokerikin vie... En ole koskaan elämässäni ollut normaalipainoinen, joten siihen en edes pyri. Haluaisin vain samoihin mittoihin kuin muutama vuosi takaperin. Uskoisin pääseväni siihen pelkästään herkkujen määrän rajoittamisella, sillä se on isoin ongelma. Syön niitä oikeasti niin paljon. 

Tässä vaiheessa muuten sanon, että tämä ei ole perinteinen laihdutusblogi! Rasvattomat ja stevialla leivotut "herkut" saavat sydämeni särkymään. Tietysti käytän kevyitä ainesosia silloin, kun ne reseptiin kuuluvat, mutta en pyri tekemään kaikesta mahdollisimman kaloritonta. Avainsana onkin kohtuus. Tahdon tehdä ihan tavallisia leivonnaisia, mutta jutun juju on pienemmät annoskoot. Todella monet reseptit mitoitetaan isoiksi. Tästä syystä en itse asiassa leivokaan kotona kovin paljon, koska jos teen 24 kuppikakkua, joudun myös syömään ne yksin. Sama homma kakkujen kanssa. Tykkäisin harjoitella erilaisia kuorrutus-ja koristelutekniikoita, mutta mihin ihmeeseen työnnän 12 hengen täytekakun? Monet kaveritkin vahtivat painoaan ja osa ei edes pidä makeasta, joten en voi tunkea herkkuja rajattomasti kodin ulkopuolellekaan. Suurimman osan, ellen ihan kaikkia, resepteistä mitoitan siis yksinelävän ihmisen tarpeita ajatellen. 

Ja itselleni asetan muutaman säännön. 1) En osta kotiin muuta makeaa kuin sen, minkä leivon 2) Lupa leipoa on kerran viikossa 3) Määrien tulee olla pieniä, enkä niistäkään saa syödä kaikkea kerralla. Vuodatan tämän kaiken julkisesti että myös pitäytyisin päätöksessäni, sillä monet ihanista ompelemistani vaatteista kiristävät vyötäröä vähän liikaa. :D Näin yhdistän sekä huvin että hyödyn, sillä pidän leipomisesta äärettömästi ja sitä olisikin kivaa tehdä enemmän. Lupa herkutella silloin tällöin toimi aikaisemminkin kun painoni nousi turhan paljon, joten uskon vakaasti että siitä on apua tälläkin kerralla. Kiellot eivät ainakaan itselläni johda mihinkään. Sitäpaitsi elämä ilman makeaa on kamalaa! Kaikki kunnia vaan niille, jotka voivat elää täysin tyytyväisenä ilman sokeria. Minä en, enkä itse asiassa edes halua. Parhaita asioita maailmassa on itse tehty herkku, jonka voi nauttia kiireettömästi ja hyvällä omallatunnolla. 

Blogini päivitystahti tulee varmasti pysymään aika hitaana, sillä pääpaino on ompelulla enkä sitäkään tee ihan koko aikaa. Mulla on vielä muitakin harrastuksia (anime, pelit, musiikki, kirjallisuus) ja aikaa rajallisesti. Mutta päivitän tätä blogia vähintään kerran kuukaudessa. Toivottavasti viihdyt seurassani. Leivotaan maailmasta vähän makeampi paikka!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti